У Києві до невпізнання змінять музей біля Батьківщини-Матері: подробиці

В українській столиці до невпізнання змінять територію музею історії України у Другій Світовій війні біля монументу Батьківщина-Мати

В українській столиці до невпізнання змінять територію музею історії України у Другій Світовій війні біля монументу Батьківщина-Мати – там демонтують усі радянські пам'ятки. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба установи.

За словами чиновників, у музеї збираються демонтувати монументальний горельєф Курська битва як наочний символ більшовицької пропаганди та перемістити його у фонд.

Наступним кроком у процесі перевизначення музею стане впорядкування простору всього комплексу. "У планах – максимальна зміна архітектурного ландшафту: демонтаж усіх пам'яток та елементів радянської пропаганди", – пишуть у музеї.

Також там додають, що планомірно, покроково та впевнено рухається до "перевтілення у місце пам'яті, вшанування та глорифифікації всіх борців за свободу та незалежність українського народу та держави".

Нещодавно територія Меморіального комплексу стала доступною для відвідувачів. "Батьківщина-Мати" - це величезна скульптура у Києві, заввишки 102 метри, створена народним художником УРСР Василем Бородаєм. Вона знаходиться на правому березі Дніпра на території Національного музею історії України у Другій світовій війні. Скульптуру було відкрито 9 травня 1981 року. Пам'ятник входить до списку найвищих скульптур у світі, випереджаючи навіть статую Свободи у Сполучених Штатах.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що монумент "Батьківщина-мати" може змінити свою назву на "Україна-мати".




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

21 березня 2024, 13:56

Гребанный стыд. Воевать с памятниками - это крайняя степень подлости и низости. Ни одна власть в Украине не причинила стране большего вреда, чем это хрипатое криворожское чмо и его команда упырей . Все-таки в какой-то степени даже хорошо, что никого из ветеранов уже нет в живых и они не видят всего этого позора, который творится вокруг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися