Оренда квартир у Києві суттєво подорожчала: вартість по районах

В українській столиці серйозно подорожчала вартість оренди квартир, ринок нерухомості залишається стабільним

В українській столиці серйозно подорожчала вартість оренди квартир, ринок нерухомості залишається стабільним, проте цього вдалося досягти лише наприкінці весни 2023 року. Про це стало відомо з аналітики, яка була опублікована на порталі 24 канали.

За словами експертів, у серпні-вересні у столиці та деяких містах відчувалася сезонність. Проте за 6 місяців оренда на однокімнатні квартири зросла лише на 7%.

Тобто ціни зростали та падали разом із попитом. Хоча ринок стабільний уже майже рік, аналітики прогнозують, що сезонність надалі впливатиме на вартість. Цієї весни це теж відбудеться.

Наразі ситуація по Києву виглядає так: 1-кімнатні – 14 000 гривень (7% за півроку); 2–кімнатні – 20 000 гривень (2% за півроку); 3-кімнатні – 32 500 гривень (4% за півроку).

Слід додати кілька слів про кредити на квартири. Так, з початку 2024 р. на первинному ринку найбільший попит на придбання житла в іпотеку (близько 70% усіх угод) спостерігається на 1,2-кімнатні квартири площею від 45 кв. м до 70 кв. загальною вартістю від 2 млн. до 3 млн. грн.

Джерело: https://realestate.24tv.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Алекс

26 березня 2024, 09:48

"спасибо" ахметову - таки поднял тарифы на отопление.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися