У Київській області зафіксували величезне забруднення: де небезпека

На території Київської області зафіксували дуже серйозне забруднення у річці Рось

На території Київської області зафіксували дуже серйозне забруднення у річці Рось — усі сім водоканалів регіону зливають до неї стічні води з перевищенням нормативів забруднення. Про це стало відомо із офіційного повідомлення прес-служби Державної екологічної інспекції столичного округу.

За словами екологів, річка Рось напуває 10 міст і містечок і кілька сотень сіл у чотирьох областях. Саме в її басейні розташовані чотири підприємства питного водопостачання – з них три на Київщині.

Державна екологічна інспекція Московського округу провела перевірку підприємств, які можуть впливати на річку Рось у Київській області. Так, зокрема, проведено перевірку семи водоканалів.

Виявилося, що всі сім із семи водоканалів Київської області скидають до річки Рось та її притоку стічні води з перевищенням ГДС із забруднюючих речовин.

Як зазначили в ДЕІ, обсяг скидів із перевищенням встановлених у дозволі на спецводокористування нормативів лише з чотирьох водоканалів становить 2,5 млн кубометрів (цифра збільшуватиметься).

Також у ході перевірки виявлено: два водоканали не ведуть первинний облік вод (не мають лічильників!) на водозабірних спорудах, чотири водоканали не здійснюють облік за кількістю скинутих зворотних (стічних) вод.

З урахуванням результатів перевірок Мінсередовища та Міжвідомча робоча група розробить план дій щодо порятунку річки Рось.

Читайте также