Києво-Могилянську академію оштрафували майже на 100 тисяч гривень: що сталося

Інспекторів не допустили на місце проведення реконструкції

Києво-Могилянська академія отримала штраф від Державної інспекції архітектури та містобудування у розмірі практично 91 тисяч гривень за порушення під час реставрації келій Братського монастиря.

Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Державна інспекція архітектури та містобудування стверджує, що їхніх інспекторів не допустили на об'єкт реконструкції келій Братського монастиря, щоб вони могли здійснити перевірку ходу будівельних робіт та їх відповідність проєкту. Крім того, замовник будівництва – Києво-Могилянська академія – відмовилась надати необхідні дозвільні та супровідні документи для перевірки.

Через ці порушення ДІАМ винесла постанову про накладення на Могилянку штрафу у сумі 90 840 грн. Там додали, що продовжуватимуть свою роботу, поки не встановить реальний стан справ на об'єкті.

Зазначимо, що через відмову пускати інспекторів Державної інспекції архітектури та містобудування на об'єкт реконструкції 200-річних келій Братського монастиря, їм довелося використовувати дрон для огляду робіт з повітря. Огляд дроном показав, що в старовинній споруді вже замінено дах, відмонтовано віконні рами, змінено вхідну групу та двері до неї, а також змінено загальний фасад будівлі.

Нагадаємо, київські ліси перевіряють безпілотниками з тепловізорами: у чому причина.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися