У Києві показали, як тренувалися протидіяти повені (ФОТО)

Під час практичних навчань тренувалися розгортати штаб

29 березня у Києві відбулося навчання для органів управління, сил цивільного захисту, спеціалізованих служб і аварійно-рятувальних підрозділів. Вони стосувались алгоритму дій міських служб у разі повені та можливих підтоплень територій. 

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

В разі виникнення надзвичайної ситуації на водних об’єктах місто зможе залучити 7,5 тисячі осіб особового складу та понад 600 одиниць техніки.

Сьогодні сили та засоби цивільного захисту столиці відпрацювали організацію та виконання аварійно-рятувальних, інших невідкладних робіт у разі виникнення надзвичайних ситуацій на водних об’єктах у весняний період. Йдеться про можливе підвищення рівня води в разі аварійного скиду води з ГЕС. Це може стати причиною підтоплень, тому важливо перевірити повноту і реальність розроблених планів реагування на такі ситуації, вдосконалити навички взаємодії і врахувати вірогідні фактори впливу тощо. Такі навчання є регулярними, попри те, що на сьогодні аварійних підтоплень у Києві не зафіксовано, – сказав Петро Пантелеєв,  заступник голови КМДА.

Під час практичних навчань були відпрацьовані такі дії: розгортання штабу, відкачування води з підтопленого об’єкта, підняття затонулого човна з дна водойми, евакуація "потерпілих від повені" з плаваючого засобу, патрулювання, надання екстреної медичної допомоги потерпілим у складних погодних умовах, а також організація харчування евакуйованих осіб.

Також важливо зазначити, що весняне танення снігу та льодового покриву супроводжується виходом води на заплаву та утриманням її на ній, що є природним явищем. Згідно з прогнозами щодо наслідків негативного впливу повені та паводку в Києві, деякі прибережні території у шести районах - Голосіївському, Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Оболонському та Подільському - можуть потрапити в зону ризику підтоплення. Наразі аварійних підтоплень не зафіксовано.

Нагадаємо, у Києві суд вимагає прибрати несанкціоноване сміттєзвалище в Дарницькому районі. Його облаштували в межах земельних ділянок водного фонду Дарницького району столиці.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися