Обмеження швидкості та заборона парковки: в Києві змінили правила для електросамокатів

Міська влада столиці підписали меморандум про нові правила руху для користувачів електросамовари, які передбачають обмеження швидкості та інші пункти. Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Документ був підписаний всіма сервісами, які надають послуги оренди самокатів в Києві, а саме: Bolt, Kiwi, Scroll, BikeNow, Zelectra, Jet і Vzhooh. Умови меморандуму передбачають наступне:

- максимальна швидкість самокатів обмежується з 30-35 км/год до 20 км/год, а в спеціально позначених зелених, пішохідних і історичних зонах вона не буде перевищувати 14 км / год;

- на кожному самокаті буде встановлений спеціальний ідентифікаційний номер;

- сервіси будуть безкоштовно поширювати елементи захисту, зокрема браслети і відбивачі;

- користувачів самокатів будуть страхувати на суму від 100 тисяч гривень на випадок нещасних випадків і травм при використанні самоката, поліс покриватиме витрати на медичну допомогу і лікування, а також збиток, який був нанесений майну третіх осіб.

Також буде запроваджено перелік зон, де заборонять пересування на електросамокатах, на під'їзді до них транспортні засоби будуть відключатися. Серед таких місць буде Пейзажна алея, вулиця Сагайдачного, деякі релігійні зони, кладовища, а також частина зон біля державних органів.

Раніше "Коментарі" повідомляли про перекриття руху на Троєщині до середини липня.

Читайте також скільки заробив мер Києва Віталій Кличко в травні 2021 року.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися