Зеленський показав приголомшливі кадри Бучі після звільнення від окупантів (ФОТО)

Протягом 33 днів Буча перебувала під окупацією

У неділю, 31 березня, в Україні відзначається друга річниця визволення Бучі Київської області від російських окупантів. Президент України Володимир Зеленський згадав про події цього дня.

Український лідер показав фото, який вигляд мало місто після деокупації.

Коли наші воїни вигнали Росію з Бучі, з Ірпеня, з Бородянки, з усієї Київщини, а потім із Сумщини, з Чернігівщини – кожен зміг побачити, що це перемоги не лише української сміливості та зброї, але й людської моралі. Хай увесь світ ніколи не забуває, якою ціною дається ця битва і яке зло ми зупиняємо тут, на нашій землі, коли українці зупиняють і виганяють російських окупантів, - йдеться в повідомленні. 

Звільнення Бучі від військ РФ

Протягом 33 днів Буча перебувала під окупацією. Російські війська, використовуючи важку техніку, ввірвалися до міста рано вранці 27 лютого. Ще того ж дня ракета вразила житловий будинок, і міський голова Анатолій Федорук оголосив про перші жертви. Війська Росії покинули місто 31 березня 2022 року. Увечері 2 квітня в Міністерстві оборони було офіційно оголошено, що всі населені пункти Київської області визволено від російських військових.

Коли після звільнення Бучі журналісти та українські військові потрапили в місто — там виявили факти масових убивств, деякі тіла були просто на вулиці, деякі — зі зв'язаними за спиною руками. Україна офіційно закликала світ доєднатись до розслідування вбивств мирних людей в Бучі.

Нагадаємо, в Києві підвищать безпеку в метро та на місцях, де збирається багато людей, включаючи транспорт. Зокрема підвищать перевірки із застосуванням ручних металодетекторів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися