Повідомили про якість повітря в Києві після пилу із Сахари

Протягом 1 та 2 квітня у Києві спостерігалося погіршення якості повітря

На 3 квітня 2024 року о 9:30 ранку рівень забрудненості атмосферного повітря у Києві повернувся до норми. Радіаційний фон у всьому місті також перебуває на безпечному рівні.

Про це йдеться на офіційному порталі Києва.

У Києві помітно зменшується запиленість повітря пустельним пилом, яка була відзначена 1 і 2 квітня. Однак, станом на 8:00 все ще зафіксовано невелике зростання рівня забрудненості.

- за адресою вул. Турівська, 28 загальний індекс якості повітря — 50 (середній рівень забрудненості);

- за адресою проспект Берестейський, 97 загальний індекс якості повітря — 55 (середній рівень забрудненості);

- за адресою вул. Архітектора Вербицького, 26 загальний індекс якості повітря — 51 (середній рівень забрудненості).

На решті столичних вулиць рівень забрудненості повітря низький або дуже низький. Станом на 9:30 у КМДА оновили інформацію і поінформували, що якість повітря продовжує поліпшуватися і спостерігається низький рівень забрудненості. Усі попередні рекомендації щодо обмежень перебування на вулиці скасовуються.

Пил із Сахари

Протягом 1 та 2 квітня 2024 року у Києві спостерігалося погіршення якості повітря через збільшення концентрації дрібнодисперсного пилу. Місцевим мешканцям рекомендували утриматися від прогулянок та провітрювання приміщень, оскільки пил може бути шкідливим для осіб із захворюваннями дихальних шляхів, людей похилого віку та дітей. В Українському гідрометцентрі пояснили, що хвиля тепла з західного Середземномор'я, яка принесла до України несподівано високі температури повітря останніми днями, також принесла із собою пил з Сахари.

Нагадаємо, на території Київської області ураганний вітер масово зривав дахи та валив дерева, є аварії в електромережах.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися