У Києві планують влаштувати чергову скандальну забудову: деталі

На лівому березі української столиці планують влаштувати чергову скандальну забудову

На лівому березі української столиці планують влаштувати чергову скандальну забудову на бульварі Верховної Ради – там зведуть торговий центр та житловий комплекс. Про це стало відомо із повідомлення, яке було опубліковано на каналі Життя Оболонь Київ.

За словами авторів, йдеться про ділянку на бульварі Верховної Ради, 20 у Дніпровському районі, яку забудовнику передала Київська міська рада.

Зазначається, що забудовники купують дешево "якусь розвалюху" (як на Пріорській, 18), отримують від Київради земельну ділянку з незаконною зміною цільового призначення під будівництво ЖК, і одразу перепродують будівлю вже із землею під ЖК.

"Тобто купують за 200-500 тис. дол. розвалюхи, через земельну комісію Київради отримують землю, і виставляють проекти на продаж вже за 1,5-2 млн. доларів", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що в українській столиці та на території Київської області серйозно змінилися масштаби забудови – кількість нових будівництв знизилася на дві третини. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Державного управління статистики.

За словами чиновників, площа новобудов у столиці за 2023 рік скоротилася до 299 000 м² (~500 000 м² у 2022). Це на 66% менше, ніж два роки тому. У Києві та Київській області спостерігається зменшення площі нового будівництва. Загальна площа нового будівництва житла у Києві скоротилася на 66% – до 299,4 тисячі квадратних метрів. На Київщині будівництво нового житла знизилося на 67%. Тобто до 616,1 тисяч квадратних метрів.

За 2022 рік у активній фазі будівництва у столиці було 185 новобудов, на початку 2023 – 182, станом на жовтень 2023 – 175.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися