У Чорнобилі помітили найбільшого хижого птаха заповідника

Науковці помітили величезне гніздо

У Чорнобилі на обліковій ділянці біля водойми-охолоджувача ЧАЕС зустріли найбільшого хижого птаха заповідника  – орлана-білохвоста.

Про це повідомляє Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник. 

Другого квітня науковці також помітили через дамбу гніздо орланів, де самиця  обігрівала кладку. Торік ця пара вигодувала одне пташеня.

Що відомо про птаха

Цей вид відомий своїм білим хвостом у дорослих птахів, тоді як у молодих птахів він має буре забарвлення. Живе в прибережних лісах поруч з водоймами, де багато риби. Гніздиться на високих деревах, далеко від людських поселень. У багатьох місцевостях цей вид рідкісний. У середині XX століття його популяція дуже зменшилася через полювання та отруєння птахів хімікатами. Протягом останніх кількох десятиліть чисельність частково відновилася в багатьох країнах. Україна - місце проживання, місця розмноження та місце переселення для цього виду птахів.

picture

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на території Чорнобильського заповідника в околицях Луб’янки помітили новий для Полісся  вид великих хижих ссавців – шакалів. Це тварина з сімейства псових, представник роду вовків. Він і схожий на вовка, проте голова не така лобаста, морда вужча, більш загострена, та й розміри менші.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися