У Києві зробили важливу заяву про закриття музею Булгакова: деталі

В Українському інституті національної пам'яті зробили важливу заяву про закриття музею Михайла Булгакова у Києві

В Українському інституті національної пам'яті зробили важливу заяву про закриття музею Михайла Булгакова у Києві, яку відомство раніше визнало українофобом. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою УІНП на його ресурсах.

За словами чиновників, висновок експертної комісії з Михайла Булгакова не може бути керівництвом до закриття Літературно-меморіального музею Булгакова в Києві. Тим більше, що після повномасштабного вторгнення музей спрямував зусилля на свою якісну трансформацію.

Вчені звернулися до експертної комісії за додатковою перевіркою творів Булгакова, щоб чіткіше сформулювати результати попереднього аналізу, розкритикованого музеєм.

Визнання чи невизнання об'єктів (географічних об'єктів, назв юридичних, пам'ятників і пам'ятних знаків), присвячених Михайлу Булгакову, символікою російської імперської політики перестав бути “забороною Булгакова”, як вже встигли інтерпретувати висновки комісії деякі медіа , і навіть розпропаганда.

Українське законодавство не забороняє книжки, п'єси письменника, музейні експозиції, дослідження.

У той же час, продовжують в ІНП, якщо неповажне ставлення Булгакова до українського народу та державності, вираження симпатій до російського імперіалізму та шовіністичні висловлювання на адресу неросійських народів підтвердяться – цілком правомірне порушення питання про недоречність глорифифікації та нормалізації його постаті в публі , пам'ятні знаки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Геннадій

15 квітня 2024, 10:40

Шарікови та Швондери засіли в інституті національної пам'яті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися