Київські митники вилучили камені з відбитками істот, що населяли Землю понад 400 млн років тому

Походженням вони з Поділля, басейну річки Дністер

Київські митники стали на заваді незаконному пересиланню за кордон уламків геологічних порід зі стародавніми (нині вимерлими) істотами, що мають наукове значення та культурну цінність. У трьох міжнародних відправленнях знайшли скам'янілих ракоскорпіонів віком близько 443 мільйонів років.

Про це повідомляє Київська митниця. 

Під час митного контролю трьох міжнародних поштових відправлень, які відправлялися з України за кордон, митники виявили десять старовинних каменів з відбитками істот. Один і той самий мешканець Тернополя був вказаний як відправник двох посилок до Таїланду та США, тоді як третя посилка з Києва була адресована в Іспанію.

Як визначили фахівці музею, чотири скам’янілості, що були відправлені до Іспанії - це плитки гірської породи з колекцією ракоскорпіонів, які мають майже цілі панцирі. Одна з плиток є унікальною, оскільки містить рештки одразу трьох ракоскорпіонів з кінцівками та зразки їх голів. Дві фосилії, які прямували до Таїланду, виявилися цілими молюсками. Цілі зразки зустрічаються не часто і мають унікальне наукове значення. Ще одна скам’янілість - це фрагмент панцира ракоскорпіона.

У посилці ж до США знаходилися ще три фосилії, які фахівці ідентифікували як плитки червоного пісковику з тулубними панцирами шести так званих "девонських риб" з невизначеними фрагментами. Вік всіх палеонтологічних зразків коливається в межах 408-443 млн років. Походженням вони з Поділля, басейну річки Дністер.

Нагадаємо, столичні митники затримали старовинні сокири козацької доби та часів Київської Русі.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися