У столиці покажуть унікальну картину, викрадену під час війни

Картина "Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною" зникла з Дніпропетровського художнього музею під час окупації міста у 1941 році

У Мистецькому арсеналі у Києві 4 січня покажуть картину Михайла Паніна "Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною", яка була вивезена під час окупації України німецькими військами. Про це повідомили в прес-службі Мінкульту.

Повідомляється, що у Мистецькому арсеналі покажуть повернену Україні картину Михайла Паніна "Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною". Картину можна буде побачити на виставці "Спецвантаж! Історії повернення українських культурних цінностей" з 4 січня 2020 року.

За інформацією Мінкульту, після закриття виставки 19 січня 2020 року картина Михайла Паніна повернеться до Дніпропетровського художнього музею. Зазначається, що картина "Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною" зникла з Дніпропетровського художнього музею під час окупації міста у 1941 році. ЇЇ автор — Михайло Панін, перший директор Дніпропетровського художнього училища.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", на Різдво в центрі Києва обмежать рух транспорту. Повідомляється, що  під час святкування Різдва на Софійській і Контрактовій площах триватиме Хода звіздарів. Крім того, 7 січня в разі необхідності залежно від пасажиропотоків можливе короткочасне обмеження (закриття) на вхід для пасажирів станції метрополітену "Золоті ворота". У цей час усі ескалатори працюватимуть на підйом для уникнення тисняви на платформі. Також, можливе обмеження чи закриття на вхід станцій метро "Хрещатик", "Контрактова площа", "Поштова площа" і "Майдан Незалежності".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися