Врятовані папуги знайшли прихисток у Києві (ФОТО, ВІДЕО)

Як облаштували нову оселю для папуг

У столичному зоопарку облаштували новий авіарій. Там прихистили двадцять врятованих під час повномасштабної війни папуг. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію КП “Київський зоопарк”.

На компідприємстві пояснили, що когось із них привезли з постраждалих територій, когось віддали люди, а когось просто підкинули під зоопарк у коробці. Серед них є папуга Крамера та папуга індійський, розелла червона та розелла строката.

В зоопарку розповіли, що під час війни врятували та прихистили понад 500 диких тварин з усієї України. Серед них майже 100 різних птахів. 

Для тварин, які після лікування та реабілітації залишились у столичному зоопарку, створюють відповідні видоспецифічні умови, наближені до природних. Саме таким створили новий авіарій для двадцяти врятованих папуг.

Нову оселю облаштували з урахуванням комфорту та благополуччя тварин. Там розмістили: стовбури дерев із дуплами, в’язанки гілок для облаштування гнізд, присади та годівнички, а для корисного та активного дозвілля – лазалки та гойдалки, пісочниця та канатні доріжки. Також облаштували пішохідні доріжки та галявини з конюшини і садового різнотрав’я із крапельним поливом для піших прогулянок папуг. Також встановили декоративний басейн-фонтан, адже папуги полюбляють водні процедури.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київському зоопарку станом на 2023 рок на балансі зоопарку перебувало 2050 тварин. Вдалося врятувати та реабілітувати 396 тварин у 2022 році та 102 тварини у 2023 році. У першому кварталі поточного року таких тварин вже 26.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися