Трасу Київ-Рівне зроблять платною: скільки буде коштувати проїзд

Кабінет міністрів України планує зробити магістраль державного значення Київ-Житомир-Рівне поряд з іншими трасами платній для проїзду транспорту, передавши їх в користування інвесторів. Про це повідомляє видання "Сегодня".

Повідомляється, що вартість проїзду по платних дорогах в Україні складе 77 гривень за 100 кілометрів шляху. Кабмін планує передати інвесторам відразу шість трас державного значення. Під них вже розробили спеціальні дорожні знаки і незабаром водії побачать їх на дорогах.

Міністерство інфраструктури України вже визначилося з першими шістьма трасами, які планують віддати інвесторам, мова йде про траси Київ-Харків-Запоріжжя, трасі з Борисполя до Полтави, Херсон-Миколаїв. З Києва можна буде платно доїхати в Рівно через Житомир, Ягодин-Ковель-Луцьк та Дніпро-Кривий Ріг-Миколаїв.

Дані шість доріг вибрали з-за того, що вони є найбільш важливими, оскільки з'єднує Україну з іншими країнами Європи та Азії, з якими ми маємо найбільший трафік. Інвестори повинні будуть забезпечити рух по трьох смугах в обох напрямках, а також якісне покриття. Також на цих дорогах не буде світлофорів, перехрестя, вони не будуть проходити через населені пункти, а тому їхати там можна буде зі швидкістю 130 км / год.

Раніше "Коментарі" повідомляли про перекриття руху на Троєщині до середини липня.

Читайте також скільки заробив мер Києва Віталій Кличко в травні 2021 року.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Владимир

5 липня 2021, 14:00

Мабуть - "перекрестков"?

мимо проходил

29 червня 2021, 14:22

це просто пздц, вы невнимательно прочитали статью - там написано "по 3 полосы в каждом направлении" и "без перекрестков и светофоров" Ниодна из перечисленных СУЩЕСТВУЮЩИХ дорог не соответствует требованиям от слова совсем. Хотя конечно цена зашкаливает в любом случае

Ivan

29 червня 2021, 14:08

Це перемога!!

це просто пздц

29 червня 2021, 12:43

А як же альтернативний безкоштовний автошлях???? За кордоном автобани будують з нуля, а потім заробляють гроші, а у нас беруть автошлях, збудований за державний кошт, передають "інвесторам", що інвестують у знаки і "брамки" і заробляють значні суми....

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися