У Києві помер знаменитий професор Києво-Могилянської академії (Фото)

У столиці пішов з життя відомий доктор філологічних наук, професор і лауреат державної премії імені Тараса Шевченка Володимир Моренець. Про це повідомили в прес-службі Національного університету "Києво-Могилянська академія".

Відомий вчений помер у Києві у віці 68 років, він був наставником десятків поколінь Києво-Могилянської академії. Інформацію про прощання з Моринці опублікують пізніше.

Володимир Моренець був літературознавцем, заслуженим діячем науки і техніки України, віце-президентом Асоціації українських письменників, членом редколегій журналів "Слово і час", "Сучасність", газети АУП "Література плюс", а також отримав Державну премію України імені Тараса Шевченка в 1996 році.

З 1982 по 1996 рік працював в Інституті літератури НАН України науковим співробітником, в 1990 році був гостьовим професором в Оттавському університеті Канади, з 1997 року очолював магістерську програму "Теорія, історія літератури та компаративістика", а також був завідувачем кафедри літератури в Києво-Могилянській академії. У 1999 році працював дослідником в Інституті Гаррімана за програмою Фулбрайт.

Нагадаємо, що недавно легендарний український хореограф Григорій Чапкіс помер в Київській міській клінічній лікарні після тривалої боротьби з хворобою у віці 91 року. Причиною смерті Григорія Чапкіса став похилий вік і тривала боротьба з хворобою. Відомий хореограф лежав в реанімації в Київській міській клінічній лікарні. Це була вже третя госпіталізація Чапкіса за останні кілька місяців.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Києві помітили унікальне погодне явище у вигляді атомного гриба.

Читайте також про смерть кур'єра доставки їжі в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися