Обновки у застосунку "Київ Цифровий": Подільське депо тестує QR-коди

У додатку "Київ Цифровий" незабаром стане доступна нова функція для оплати проїзду. Наразі її вже тестують у Подільському депо.

Почалося експериментальне впровадження нового сервісу в громадському транспорті Києва: сплатити проїзд без використання валідатора прямо через мобільний додаток "Київ Цифровий". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на сторінку застосунку "Київ Цифровий".

В даний час нова система оплати проїзду вже діє на трамвайних маршрутах Подільського депо в Києві. Це стосується трамваїв з номерами 11К, 12К, 15, 16К, 17, 18 та 19К. В салонах цих транспортних засобів вже розмістили інформаційні плакати або наклейки з QR-кодами та докладною інформацією щодо впровадження нововведень.

Для використання нової функції оплати проїзду потрібно відкрити додаток "Київ Цифровий" на смартфоні, обрати опцію "оплата проїзду", відсканувати один із QR-кодів, що розміщені у салоні трамваю на плакатах або наклейках, і потім оплатити проїзд за допомогою транспортної картки, банківської карти або QR-квитка.

Після цього в додатку має з'явитися відмітка про використаний QR-квиток. Цей запис потрібно показати контролеру як підтвердження оплати проїзду.


Читайте также