У передмісті Києва перейменують населений пункт: нова назва

Народні депутати можуть ухвалити рішення про перейменування, враховуючи назву, запропоновану Нацкомісією

У Верховній Раді України зареєстрували проєкт Постанови про перейменування міста Бровари Броварського району Київської області на місто Броварі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на відповідний проєкт №11364 від 21.06.2024. 

У проєкті йдеться про перейменування міста Бровари у місто Броварі. 

У пояснювальній записці зазначено, що Національна комісія зі стандартів державної мови рішенням від 30 червня 2023 року № 236 затвердила перелік населених пунктів, назви яких не відповідають стандартам державної мови. Нацкомісія включила місто Бровари Броварського району Київської області до такого переліку та рекомендувала перейменувати населений пункт на місто Броварі.

Виконавчий комітет Броварської міської ради Броварського району Київської області не надавав пропозицій щодо перейменування міста, адже вважають, що немає підстави для зміни назви міста Бровари. 

З огляду на норми чинного законодавства, рішення про перейменування населених пунктів приймає Верховна Рада. Якщо пропозиції нових назв відсутні, тоді рішення про перейменування приймається на підставі рекомендацій Національної комісії зі стандартів державної мови.

Питання про перейменування міста Бровари розглянув комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування та рекомендував прийняти в цілому проєкт Постанови про перейменування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про зміни в оплаті проїзду у столичному громадському транспорті для школярів.

Читайте также