Не хотіли повертати у власність міста: у Києві заарештували приміщення на Подолі

Прокуратура домоглася арешту приміщень на Подолі, які незаконний власник не бажає повертати до комунальної власності

Прокуратурі вдалося домогтися арешту приміщень на Подолі, які незаконний власник відмовляється повернути до комунальної власності. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Київську міську прокуратуру.

Будівлі, розташовані на території Старого Подолу, були визнані непридатними для проживання та потребуючими реконструкції у 2007 році. У 2010 році КП “Поділ-ІнвестРеконструкція” уклало інвестиційний договір з приватним підприємством, згідно з яким це підприємство отримувало право стати власником даних будівель після їх реконструкції та введення в експлуатацію.

Однак, незважаючи на те, що об'єкт реконструкції не був введений в експлуатацію, приватне підприємство зареєструвало за собою право власності на нежитлові будівлі. У зв'язку з цим органи прокуратури подали позов про скасування державної реєстрації та повернення будівель до комунальної власності. Суди задовольнили ці позови. Проте, всупереч рішенням суду, вже у 2024 році приватне підприємство двічі незаконно зареєструвало за собою право власності на зазначені приміщення, змінивши їх площу.

Крім того, у зв'язку з незаконним руйнуванням об'єкта, включеного до переліку пам'яток культурної спадщини місцевого значення міста Києва, а також через незаконну реєстрацію права власності на нежитлові будівлі було розпочато кримінальне провадження.

Таким чином, за клопотанням Подільської окружної прокуратури, слідчий суддя ухвалив рішення про арешт зазначених приміщень, що запобігатиме їх подальшій перереєстрації на інших власників.

Зазначимо, що у відповідь на законні дії прокуратури, спрямовані на повернення приміщень законному власнику, а саме громаді Києва, особи, які відмовляються виконувати судові рішення, організовують замовні маніпулятивні інформаційні кампанії проти керівництва окружної прокуратури. Підкреслюємо, що такі дії не досягнуть успіху.

Нагадаємо,в Ірпені триває реконструкція дитсадка "Веснянка". Оновлена будівля зможе вміщувати одразу 300 вихованців.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися