ВАКС розгляне по суті справу проти чиновників Київщини

На Київщині чиновники розкрали кошти призначені для будівництва дитячого садочка. Справу проти них розглянуть по суті вже 5 червня.

ВАКС призначив до розгляду по суті справу щодо розкрадання понад 27 млн грн на Київщині. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на САП.

23 травня 2024 року після попереднього розгляду справи колегія суддів ВАКС вирішила включити до розгляду по суті справу, що стосується п'яти осіб. Серед них — колишні посадовці місцевого самоврядування та керівники приватного підприємства, яких обвинувачують у привласненні більш як 27 мільйонів гривень під час будівництва дошкільного навчального закладу у передмісті Києва. Засідання по суті призначили на 5 червня.

Відповідно до результатів слідства, з грудня 2017 по березень 2018 року посадовці забезпечили перемогу в тендері на будівництво, віддаючи перевагу заздалегідь визначеному переможцю. Незважаючи на те, що підрядник не виконав частину робіт та придбав матеріали за завищеними цінами, йому було виплачено. Більше того, посадовці уклали договори на проєктні роботи з іншим підрядником, які вже були виконані за попередньою угодою.

В кінці кінців, дитячий садок так і залишився незбудованим, а учасники цього злочину в період з 2018 по 2020 роки привласнили понад 27,3 мільйони гривень коштів з бюджету. Дії виявлених осіб кваліфікуються за статтею 191 частина 5 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), статтею 366 частина 1 (службове підроблення) та статтею 209 частина 2 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у столиці за хабар судитимуть нардепа Лабазюка.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися