Прогноз погоди у Києві: синоптики попередили про грозу

Киян і гостей столиці попереджають про погіршення погодних умов

У Києві спекотна погода зміниться грозами та шквальним вітром із градом. Про це йдеться у попередженні Українського гідрометцентру, інформують "Коментарі".

За даними синоптиків, у перший день липня у Києві очікуються грози. Окрім того, у столиці удень прогнозують град і шквальний вітер зі швидкістю 15-20 м/с. Через це у столиці встановлено І рівень небезпечності — "жовтий". Температура повітря коливатиметься від 27 до 29 градусів тепла удень, від 17 до 19 градусів тепла - уночі. Така погода зберігатиметься з 1 по 3 липня. Грози, але з незначним пониженням температури повітря прогнозують у Києві й 4 та 5 липня.

Гроза та короткочасне шквалисте посилення вітру до 15-24 м/с очікується лише 1 липня з 9-ї по 21-у годину. Окрім того, в Українському гідрометцентрі попередили киян і гостей столиці, що у це проміжок часу можливий град діаметром 6-19 мм.

Під час сильного вітру фахівці рекомендують киянам і гостям міста закрити вікна та прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти. На вулиці треба триматися якомога далі від великих дерев, особливо — тополь, а також від ліній електропередачі та рекламних щитів.

Нагадаємо, у місті Кагарлик в Обухівському районі Київської області сталася ДТП через негоду. 30 червня у цьому населеному пункті блискавка влучила в автомобіль із чотирма людьми під час руху. Через це машина злетіла з дороги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися