У столичному метро заборонили проводити захід: подробиці

Чому заборонили проводити Марш Рівності в метро

Столична влада відреагувала на інформацію про організацію та проведення Маршу Рівності в столичному метрополітені, повідомляє портал "Коментарі".

“Столична влада не погоджувала проведення Маршу Рівності в київському метро. З міркувань безпеки організаторів просять обрати іншу локацію. Та наголошують, що в разі проведення маршу відповідальність за дотримання всіх заходів безпеки покладається на організаторів”, - йдеться у повідомленні Київської міської державної адміністрації.

Також наголосили, що заяви, які поширюють деякі пабліки про нібито зупинку руху метро на час проведення Маршу та виділення на його організацію коштів із міського бюджету – не відповідають дійсності.

“Ми розуміємо, що правозахисні та інформаційно-роз’яснювальні заходи, спрямовані на утвердження рівності, є важливими і в умовах воєнного стану. Однак Київський метрополітен – об’єкт подвійного призначення і частина критичної інфраструктури міста, це завжди території підвищеного ризику через обмеженість простору, графік руху поїздів і великий пасажиропотік. Ми не можемо наражати на небезпеку учасників заходу та пасажирів. Тому, аби уникнути можливих провокацій, не можемо дозволити проведення Маршу Рівності в метро”, – пояснив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

У Департаменті молоді та спорту КМДА наголосили, що масові заходи під час дії правового режиму воєнного стану в Україні можуть відбуватися лише за умови обов’язкового дотримання всіх вимог заходів безпеки, законодавства України у сфері цивільного захисту учасників заходу в умовах воєнного стану, вимог Правил благоустрою міста Києва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відбувалося на Оболонському острові після дощів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися