У Києві заборонили в'їзд в Україну російському акторові і телеведучому

Українські прикордонники встановили, що росіянин відвідував територію окупованого Криму

У Києві прикордонники заборонили в'їзд в Україну російському акторові і телеведучому за відвідування території окупованого Криму. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України (ДПСУ), інформують "Комментарии".

За даними прикордонників, російський актор прибув в аеропорт "Жуляни" і має посвідку на проживання в Україні. Оскільки він відвідував окупований Росією Крим, його депортували з України літаком до Варшави, повідомили в Держприкордонслужбі.

Крім того, росіянину на три роки заборонили в'їзд на територію України. ДПСУ також планує звернутися до Державної міграційної служби з ініціативою анулювати російському акторові вид на проживання в Україні. За даними ЗМІ, йдеться про російського актора, радіо- і телеведучого Оскара Кучеру.

Нагадаємо, відомого російського співака Філіпа Кіркорова прибрали з переліку осіб, які загрожують національній безпеці України. Таке рішення прийняли через відповідних судових прецедентів, заявили в Службі безпеки України.

У Міністерстві культури України пояснювали, що наявність людини в так званому "чорному списку" означає заборону показу на телебаченні програм з його участю чи інших творів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський репер Алішер Валєєв, більш відомий як Моргенштерн, подав позов до Окружного адміністративного суду Києва на Службу безпеки України через внесення в список особистостей, які становлять загрозу національній безпеці.

Також позивач просить визнати протиправним і скасувати указ Міністерства культури України, датований квітнем 2021 року, про відновлення відповідного списку на основі звернення СБУ. Моргенштерн просить ОАСК вимагати в СБУ постанову про заборону йому в'їзду на територію України.


Читайте также