У КОВА анонсували перевірки та нагадали про відповідальність: подробиці

Як перевірятимуть фортифікації у Київській області

Одним з головних питань, над розв'язанням якого працюють у Київській ОВА, виступає будівництво фортифікацій. У КОВА провели чергову нараду щодо оборони регіону, повідомляє портал "Коментарі".

Під час нараду особливо акцентували на неприпустимості заробітку на закупівлі матеріалів, пришвидшенні виконання робіт, наявності всієї необхідної техніки та кількості працівників.

“Перед всіма підрядниками поставив основну вимогу: є недоліки – оперативно їх виправляйте! Покращення обороноздатності вимагає чіткої та злагодженої роботи. Часу на розкачування немає. Нагадав кожному підряднику про особисту відповідальність”, – зазначив начальник КОВА Руслан Кравченко.

Також розглянули питання проведення перевірок проєктів будівництва та вже зведених фортифікацій. 

Так, з підрядниками обговорили можливість використовувати механізм залучення фахівців Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. Установа перевіряє всю проєктно-кошторисну документацію, за її результатами затверджують свої експертні звіти. Крім того, фахівці Інституту здійснюють технагляд за будівництвом. Акти виконаних робіт закриваються лише після отримання висновків будівельно-технічної експертизи. Надалі ці документи та матеріали передадуть  для повної перевірки правоохоронцям.

Також під час наради Руслан Кравченко нагадав, що перевірки робіт на фортифікаційних спорудах будуть продовжуватись і відтепер цей напрям також контролюватиме новопризначений профільний заступник Дмитро Кучеря, який вже розпочав планові та позапланові виїзди на всі захисні об’єкти, які зводяться в області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області готуються, однак все тримають у таємниці.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися