"Будинок-монстр" у Києві: що буде зі скандальною забудовою

Рішення Верховного суду прокоментували у Київській міській раді

У Києві Верховний суд України зобов'язав Державну архітектурно-будівельну інспекцію (ДАБІ) визнати готовність ввести в експлуатацію ЖК "Поділ Престиж", більш відомий у столиці як "будинок-монстр". Ухвалу суду в ефірі ТК "Київ" прокоментувала секретарка Постійної екологічної комісії Київської міської ради Євгенія Кулеба, інформують "Коментарі".

Рішення Верховного суду щодо житлового комплексу, розташованого на вулиці Нижній Вал, 27-29, не підлягає оскарженню. Проте земля, на якій збудовано ЖК, знаходиться в комунальній власності, нагадала депутатка Київської міської ради Євгенія Кулеба.

"Зрада. Що далі? Земельна ділянка, на якій стоїть "будинок-монстр", знаходиться в комунальній власності, й ДАБІ не має ніяких правових підстав виконувати це рішення — це порушення чинного законодавства. Це дуже складна процедура, дуже складна історія з ДАБІ. Ще складніша історія з "будинком-монстром". Я вважаю, що "будинок-монстр" — це вже справа принципу для міської влади", — прокоментувала Кулеба.

За її словами, влада столиці має показати забудовнику, що у Києві не можна порушувати "всі існуючі правила".

"Щодо цього рішення — все просто: земельна ділянка у комунальній власності. Дуже сподіваюся на активну позицію міського голови з цього питання… Я переконана, що все буде добре, але зрада є", — вважає депутатка Київради.

Вона додала, що побажанням київської громади у судах щодо цього ЖК було знести чотири зайві поверхи, які забудовник назвав "мансардами".

"Реальний механізм — ДАБІ не виконувати ці рішення, будь кого, якщо вони порушують законодавство", — підсумувала Кулеба.

Раніше портал "Коментарі" інформував, що у Києві понад 10 років точиться боротьба між забудовником та активістами навколо забудови Совських ставків, проте є реальні перспективи, що тут невдовзі з’явиться парк і "зелена" зона відпочинку.

Читайте также