У Києві повністю відмовляться від паперових квитків у транспорті: як оплатити проїзд

Столична влада планує повністю відмовитися від паперових квитків для проїзду в громадському транспорті міста. Київ стане першим містом України, де впроваджують подібне нововведення, яке запустять вже з 14 липня. Про це повідомили у пресслужбі Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Відомо, що всі поїздки у громадському транспорті будуть цифровізовані в електронні квитки. Щоб оплатити разовий проїзд у транспорті, можна буде купити транспортну карту або ж QR-квиток у спеціальних Т-кіосках, терміналах самообслуговування електронного квитка, терміналах Easy Pay, на станціях київського метрополітену і в додатку "Київ цифровий".

У КМДА зазначають, що паперові квитки не давали повного обсягу даних про пасажиропотік у транспорті столиці, а з новою системою облік поїздок стане вести простіше, зокрема пільговикам, щоб відшкодовувати перевізникам їхні витрати.

Нагадаємо, що в столичному громадському транспорті з 1 липня перестали працювати кондуктори через поступове переведення Києва на електронну систему оплати проїзду. Раніше користувачі столичного транспорту могли купувати квитки у кондукторів, щоб оплатити проїзд. Частина співробітників будуть перекваліфіковані в контролерів, які перевірятимуть у пасажирів наявність оплати проїзду.

У "Київпастрансі" повідомили, що посади кондукторів у транспорті дійсно скасували, а багато співробітників були переведені на суміжні професії. Частину кондукторів довелося звільнити остаточно, оскільки вони не підходили за віком для роботи контролерами.

Раніше "Коментарі" повідомляли про перекриття руху на Троєщині до середини липня.

Читайте також про те, скільки заробив мер Києва Віталій Кличко у травні 2021 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Сумрак

26 липня 2021, 16:28

Идиоты( Я с двумя высшими техническими образованиями и то только со второго раза разобрался, как им пользоваться( ушлепки сделайте, как в метро! Карту приложил и деньги списались. Какого хрена я должен давать сканировать свой телефон не понятно чем?

Елена

7 липня 2021, 14:24

А если я приехала в Киев на пару дней? Как платить?

Правдоруб

7 липня 2021, 01:03

Очередной, реальный бред!!! Дебильной банды власти!!! В этом совсем нет ничего удобного!!!

Владимир

6 липня 2021, 07:30

Где обещанные станции метрополитена? Что придумывать новые дебильные фишки для Киевлян не надоело? Почему пенсионер без карточки киевлянена не может проехать бесплатно? Только потому, что он честно работал, а не воровал? Когда киевляне на выборах начнут думать головой?

Тарас

5 липня 2021, 19:05

А как же вечно носящий Киевский метрополитен, что им не выгодно возить по 8-мь, дайте им 25-ть, с касирами и старшими кассирами, на каждой станции метро. Там поже есть qr автоматы продающие так же билеты.

Олег

5 липня 2021, 16:11

Я вам так скажу что будет очень удобно Веть можно будет полнять ту суму которую киевлянен проезжает задень

Александр

5 липня 2021, 15:41

А что делать с РРО? Как решили вопрос с налоговой?

Боря

5 липня 2021, 15:25

А сделать возможность оплаты через pay pass как в других городах Украины сложно?

Виталий

5 липня 2021, 11:13

Печальный опыт с QR кодами в метро их не научил - станции, где они работают, просто замусорены этими бумажками. Код ведь печатается на бумаге! Ушли от билета и пришли к тому же билету. Разовые поездки или не разовые - покупай карточку и всё! Никакой бумаги, никаких жетончиков, никаких QR кодов. Только карточка метро или банковская карта. Откуда эта дурная тяга к лишним действиям, системам?

Олександр

5 липня 2021, 09:40

Щодо першого міста України - неправда! У Луцьку повністю перейшли на цифрові квитки, навіть у маршрутках ще наприкінці 2019 року

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися