У Києві не будуть штрафувати водіїв, які не сплатили за паркування: подробиці

Столична влада повідомила про те, що перші два тижні з початку дії нових тарифів на парковку в Києві водіїв не штрафуватимуть за їх несплату. Про це повідомив заступник голови київської міської державної адміністрації Костянтин Усов, передає прес-служба КМДА.

За його словами, до 16 липня, паркувальні інспектори не будуть виписувати штрафи водіям за недоплачену парковку, а замість цього будуть вести відкриту роз'яснювальну компанію. Чиновник зазначив, що водіям необхідно час на те, щоб усвідомити нові правила паркування і почати орієнтуватися в новій системі.

Нагадаємо, що в Києві з 1 липня набули чинності нові тарифи на паркування автомобілів на муніципальних майданчиках вздовж доріг і вулиць в центрі й поблизу центру столиці. Найвища вартість парковки буде в центрі столиці. За одну годину доведеться заплатити 35 грн. У прилеглих до центру Києва територіях вартість однієї години паркування становить 25 грн. Не змінилися тарифи на парковку в спальних районах столиці - 5 грн за годину. Безкоштовним залишаться парковки у вихідні та святкові дні, а також з 22:00 до 8:00 - в робочі.

Водіїв попередили, що в разі несплати за паркування на них чекають штрафи. За такі порушення в центрі столиці доведеться заплатити 700 грн, в прилеглих до центру Києва територіях - 500 грн, в спальних районах - 100 грн, повідомили в Київській міськраді. Там додали, що перші два тижні - з 1 по 16 липня - водіїв не штрафуватимуть за несплату за парковку за новими тарифами.

Оплатити парковку в Києві можна через додатки "Приват24", "Київ Цифровий", Easy Pay або через сайти ipay.ua або easypay.ua. Готівкою - тільки в терміналі Easy Pay, відзначили в Київській міськраді. Всі парковки в Києві обіцяють обладнати інформаційними табличками з діючими тарифами і QR-кодами для оплати.

Раніше "Коментарі" повідомляли про перекриття руху на Троєщині до середини липня.

Читайте також про те, скільки заробив мер Києва Віталій Кличко в травні 2021 року.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися