Висотки без шкіл і лікарень: в Києві затвердили скандальну забудову Оболоні

Земельна комісія Київської міської ради на засіданні 6 липня затвердила скандальний детальний план територій Оболонського району, який безуспішно намагалися прийняти у 2019 році. Про це повідомили на сторінці "Кияни проти забудови" в Facebook.

Повідомляється, що члени земельної комісії проголосували за прийняття ДПТ Оболоні, 16 з 18 депутатів проголосували за узгодження проекту рішення "Про затвердження ДПТ в межах вулиці Північній, проспекту Оболонського, вулиці Прирічна, проспектів Героїв Сталінграда, Маршала Малиновського в Оболонському районі Києва".

Відомо, що ДПТ Оболоні дає старт масштабної ущільнювальної забудови величезного району, площа, яку охоплює план забудови становить 430 гектар. Територія обмежена Оболенський луками. Основним видом території проект є житлова забудова багатоповерховими будинками. На Оболонському проспекті, вулиці Героїв Дніпра, вулиці Богатирська, вулиці Озерна та проспекті Героїв Сталінграда планують розмістити висотні будинки на 20-25 поверхів. Зона зелених насаджень становитиме лише 6,51% від усієї території.

Нагадаємо, що недавно депутати Київської міської ради ухвалили рішення про затвердження детального плану територій на Мінському масиві, який передбачає створення нового мікрорайону і забудову висотками без необхідної соціальної інфраструктури. 

Скандальний детальний план територій підтримали 66 місцевих депутатів з фракцій "УДАР", "Європейська солідарність", "Батьківщина" і ОПЗЖ. Не підтримали рішення фракції "Єдність", "Слуга народу" і "Голос". Згідно з документом про ДПТ Мінського масиву, там планують побудувати 19 будинків висотою від 16 поверхів, які будуть розраховані на 11 тисяч жителів. Даний план території не передбачає розвитку інфраструктури, в тому числі й будівництва нових транспортних розв'язок і медичних закладах. Забудовник обіцяє побудувати тільки три дитячих садки на 420 місць і одну школу на 1500 учнів, що абсолютно незрівнянно з кількістю мешканців висотних будинків.

Раніше "Коментарі" повідомляли про перекриття руху на Троєщині до середини липня.

Читайте також про те, скільки заробив мер Києва Віталій Кличко в травні 2021 року.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Алексей

9 липня 2021, 01:16

Самое смешное в том, что этот район Оболони будет интересен к покупке новостроя только лохам из глубинки, которых привлечет название Оболонь ... Реально это трущебы, весь бомонд живет вдоль набережной, остальное, это убогое г претендующее на понты только ценами, а реально, типа как обратная сторона Лас Вегаса

Вова

8 липня 2021, 10:04

Я не против жилья, оно надо. Но они так строят, будто думают, что у человека есть $70000 на квартиру, но при этом уже нет хотя бы $3000 на какой-то DAEWOO LANOS. Фигачат 25-этажки с парковкой на 20 авто, в лучшем случае. Да, строят и подземные паркинги, но цена за место там как квартира в области. $20000. Это неадекватно. Ну сделали бы по $5000 уже, было бы адекватнее и разгрузило наземные паркинги!

Алекс

8 липня 2021, 00:04

Больные люди!! Лучше бы озеленяли город! Строили дома для бездомных, школы, садики. Помогали животным, людям.

ров

7 липня 2021, 19:04

Пробки - Сройка - Грязь

Люба

7 липня 2021, 16:57

Оце щастя привалило Оболоні.Тримайтеся ! Сама голосувала за Попова .Обрали Кличка?Тепер не ремствуйте,радійте.Де патріоти,чому немає протестів ,з прапорами,смолоскипами?

Эндрю

7 липня 2021, 16:44

Гандонские политики !

Таміла

7 липня 2021, 12:49

Киевлянин, А где же были Вы, уважаемый, когда "быдло" вибирало Кличка ? "Каждый мнит себя стратегом - видя бой со стороны".

Таміла

7 липня 2021, 12:43

А де будуть стоять автомобілі цих новобудов ? На Оболоні вже нема чим дихать. Забудовники обнагліли в корінь - будується багатоповерхівка на тілі метрополітену Оболонь - Героїв Дніпра. Підземна парковка мабуть буде в самій підземці метро. Метрополіс закривають - мабуть ще побудують одну чи дві багатоповерхівки. Де люди будуть скуповуватись нікого не барабанить. Як можна приймати такі рішення - будувати, будувати - припущення одне - хто приймає таке рішення сам являється будівельною компанією, або ж живе за містом в зеленій зоні (може в Бабиному яру ????). Коли станеться ЕКОЛОГІЧНА КАТАСТРОФА завважте - Нікому, навіть вам багатіям, не допоможуть ваші гроші.

Анна

7 липня 2021, 12:38

передаём эстафету с Позняков..

Киевлянин

7 липня 2021, 12:28

Быдло выбрало Кличка, теперь не жалуйтесь. Подавитесь )))

ккк

7 липня 2021, 12:25

Некогда прекрасную Оболонь, банда времещиков продолжают превращать в троещину-2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися