В Києві містяни вимагають створити національний парк на місці забудов

Київські пагорби: військовий створив петицію, щоб зберегти Юрковицю і Щекавицю

У Києві може з'явитися новий національний парк замість забудов. Більше 25 тисяч людей вже підтримали цю ідею. Петиція про створення парку "Київські пагорби" на Подолі з'явилася на сайті президента, і вона швидко набирає популярності. Ініціатором акції став Сергій Литвяк, ветеран армії, який хоче зберегти зелені зони в місті.

Петиція, створена 12 липня, знову підняла питання про важливість збереження зелених територій у столиці. Раніше Сергій вже пропонував подібний проект місцевій владі, але забудовники перешкодили йому. 

picture

Пагорби Юрковиця та Щекавиця мають 20 гектарів зелені, яку можна втратити. Литвяк каже, що це 70 гектарів важливої території для історії і природи міста. Він вважає, що ці місця мають стати парком для всіх.

"Це понад 70 гектарів зелені в центрі міста, зі своєю особливою міською флорою та фауною. Ці гори нерозривно пов'язані з історією Києва. Легенда про заснування міста каже, що саме з цих гір веде свою історію сучасний Київ", — йдеться у тексті петиції.

Автор петиції закликає до розробки законодавчого механізму, який би стабілізував діяльність забудовників та забезпечив збереження унікальних територій.

Тепер все залежить від того, як влада відреагує на цю петицію і чи готові містяни продовжувати боротьбу. Якщо петиція виграє, пагорби стануть парком. Якщо ні — їх можуть забудувати. Зараз кожен житель може вплинути на майбутнє цих зелених територій.

Раніше “Коментарі” писали, що транспортна комісія Київради не підтримала одразу дві петиції киян (№11722, 11745) про скасування зупинки комунального громадського транспорту під час повітряних тривог. Про це повідомляє громадська ініціатива "Пасажири  Києва", передають "Коментарі".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися