У Києві вводять обмеження: нові правила для вантажівок

Сьогодні, 19-го серпня, на території столиці введені обмеження руху великогабаритного вантажного транспорту

У столиці України тимчасово заборонено рух вантажних автомобілів масою понад 24 тонни через аномальну спеку. Це рішення прийнято для збереження якості дорожнього покриття, оскільки високі температури можуть спричинити його деформацію. Водії зможуть перечекати спекотний період на спеціально обладнаних майданчиках для тимчасової стоянки.

Сьогодні, 19 серпня, в Києві стовпчики термометрів показують вище +28 градусів за Цельсієм, що стало причиною введення надзвичайних заходів. Патрульна поліція повідомляє, що обмеження застосовуватимуться кожного разу, коли температура повітря перевищуватиме цей поріг.

"Задля збереження дорожнього покриття вантажівкам заборонено рухатися, коли температурні показники повітря більше +28 градусів за Цельсієм. Заборона стосується транспорту фактичною масою понад 24 т і навантаженням на вісь понад 7 т.", — коментує представник патрульної поліції.

Заборона діятиме на основних магістралях міста і не стосуватиметься автомобілів екстрених служб та транспорту, який забезпечує життєдіяльність міста. Водії великогабаритного вантажного транспорту, які в'їхали в місто до введення обмежень, можуть скористатися спеціально відведеними зонами для тимчасової стоянки, які розташовані вздовж основних автодоріг та біля сервісних центрів.

Читайте також на порталі “Коментарі” - У столиці вихідними обмежать рух транспорту деякими дорогами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію КК “Київавтодор”. У суботу та неділю, 17 та 18 серпня, обмежать частково рух транспорту вулицею Героїв Дніпра на ділянці від кільцевої розвʼязки на перетині з вулицею Зої Гайдай до збудованого шляхопроводу.

Читайте также