У Києві прокуратура змусила сплатити генпідрядника штраф: деталі

Забруднення Труханового острова коштувало генпідряднику 130 тисяч гривень

У Києві генпідрядник будівництва Подільсько-Воскресенського мосту сплатив штраф у розмірі майже 130 тисяч гривень за незаконне засмічення Труханового острова. Прокуратура міста забезпечила відшкодування збитків, змусивши компанію очистити територію від будівельних відходів.

Прокуратура Києва ініціювала справу проти генпідрядника за фактом засмічення земель на Трухановому острові. Розслідування виявило, що компанія незаконно складала будівельне сміття, що призвело до значного забруднення ділянки.

Експертиза підтвердила, що дії генпідрядника завдали шкоди довкіллю на суму в 130 тисяч гривень. Ці кошти були перераховані на казначейський рахунок для компенсації збитків. Також було проведено додаткові обрахунки, які показали, що загальна сума шкоди від засмічення земельних ресурсів складає 4,9 млн грн.

Відповідно до законодавства, генпідрядник зобов'язаний не тільки відшкодувати завдані збитки, але й провести повне очищення території. Роботи з ліквідації звалища уже завершені.

Слідство щодо можливих зловживань на будівництві продовжується. Правоохоронці перевіряють всі обставини справи, щоб забезпечити повне дотримання екологічних стандартів і норм.

“Подільською окружною прокуратурою міста Києва забезпечено повне відшкодування генеральним підрядником будівництва Подільсько-Воскресенського мосту збитків від засмічення та забруднення земельної ділянки на Трухановому острові. На неї звозили відходи, шкідливі для життя, здоров’я людей”, - йдеться в повідомленні. 

Раніше “Коментарі” писали, що Бюро економічної безпеки скерувало до суду справу про ухилення від сплати 146 млн грн податків  ТРЦ Gulliver. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію БЕБ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися