Власників ТРЦ Gulliver судитимуть за несплату податків

У БЕБ розповіли схему ухилення від сплати податків власників ТРЦ

Бюро економічної безпеки скерувало до суду справу про ухилення від сплати 146 млн грн податків ТРЦ Gulliver. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію БЕБ.

В ухиленні від сплати податків обвинувачують керівників компанії, якій належить столичний торговий центр, та керівників ще двох компаній-пособників.

“Встановлено, що впродовж 2019-2021 років підозрювані уклали низку договорів між керуючою  компанією ТРЦ та підконтрольними субпідрядними товариствами, в тому числі з ознаками “фіктивності” та “транзитності”, на отримання різноманітних послуг, придбання товарів широкого вжитку тощо”, - повідомили в БЕБ. 

Надалі до документів внесли інформацію про проведення робіт на території ТРЦ, які, за даними БЕБ, не здійснювалися. “Їх відсутність підтверджують і працівники контрагентів постачальників послуг, які були допитані під час розслідування. Таким чином компанія безпідставно завищила  розмір податкового кредиту з податку на додану вартість”, - переконані детективи Бюро.

У БЕБ зазначають, що підприємство ухилилося від сплати податків в особливо великих розмірах, проводячи безтоварні операції та послуги. Загальна сума завданих державі збитків становить понад 145,8 мільйона гривень.

Ухилення від сплати податків підтвердили висновки аналітичного дослідження, Державної податкової служби та судово-економічної експертизи. 

“Загалом в рамках кримінального провадження було проведено 2 експертизи. Також детективи дослідили близько 2500 аркушів фінансово-господарської документації та інформацію з державних реєстрів, допитали понад 100 осіб”, - уточнили у БЕБ.  

Отримавши докази, детективи повідомили керівнику підприємства про підозру в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. 

Кримінальне провадження було відкрито за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків), а також за ч. 2 ст. 205-1, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на хабарі викрили податківця.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися