У сквері Києва встановили ліхтарі у 5 разів дорожче за їхню ринкову ціну

Наразі повідомлено про підозру експосадовцю «Київзеленбуду» та директорці підрядної організації

В сквері на Троєщині встановлено вуличні ліхтарі, вартість яких виявилася у п'ять разів вищою за ринкову. Як наслідок, міський бюджет втратив понад 634 тисячі гривень. За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва, підозру отримали колишній керівник структурного підрозділу КО "Київзеленбуд" та директорка підрядної організації.

На замовлення міської влади було встановлено 14 комплектів вуличного освітлення на сонячних батареях. Кожен комплект коштував за документами 56 тисяч гривень, хоча їхня справжня ціна була значно нижча. Таким чином закупівля освітлення за необґрунтовано завищеними цінами завдала збитків бюджету міста на суму 634 тис. грн.

Розслідування виявило, що постачальниця освітлювальних приладів купувала ліхтарі в компанії, якою керує її чоловік, що свідчить про можливе умисне завищення вартості обладнання. 

Наразі прокуратура вже подала клопотання до суду про арешт майна підозрюваних, включаючи автомобілі, будинки та земельні ділянки, аби забезпечити відшкодування збитків місту. Зокрема, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 8 років

"Деснянською окружною прокуратурою з метою забезпечення відшкодування шкоди, завданої бюджету міста, подано до суду клопотання про накладення арешту на майно підозрюваних, зокрема автомобілі, житловий будинок та земельну ділянку. Досудове розслідування проводять слідчі Деснянського управління поліції м.Києва", - йдеться в повідомленні. 

Зазначимо також, що ця підрядна організація була згадана у розслідуванні "Волонтер на Ламборгіні", опублікованому "Українською правдою". У ньому йдеться про те, що компанія майже без конкуренції отримувала великі державні контракти на реконструкцію у столиці.

Читайте также