Продаж автоматів поштою за 50 тисяч гривень: суд чекає на херсонця у Києві

Під час обшуку в домі обвинуваченого виявлено автомат АКС-74У, гранату Ф-1

У Києві завершено досудове розслідування стосовно 38-річного уродженця Херсону, який організував незаконний збут вогнепальної зброї та боєприпасів, здійснюючи продаж через Інтернет. Про це повідомили в Київській міській прокуратурі. 

За даними слідства, чоловік купував зброю на спеціалізованому вебсайті, а потім перепродував її за вищими цінами через мережу, уникаючи особистих контактів із покупцями. Замовлення він відправляв поштою, використовуючи фіктивні імена для маскування своєї діяльності.

В результаті оперативних заходів правоохоронці задокументували кілька випадків продажу автоматів типу АК-74, АКС-74 та АКМ, а також пістолета ПМ. Ціни за одиницю зброї варіювалися від 45 до 50 тисяч гривень.

Під час обшуку в домі обвинуваченого виявлено автомат АКС-74У, гранату Ф-1, пістолети ПМ та ТТ, а також понад 350 штук набоїв різного калібру.

Слідчі також встановили осіб, які незаконно придбали зброю від цього чоловіка. Якщо суд доведе його вину, йому може загрожувати позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва до суду скеровано обвинувальний акт стосовно уродженця міста Херсон за фактом незаконного носіння, зберігання, придбання, збуту вогнепальної зброї та боєприпасів (ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 263 КК України)”, - йдеться в повідомленні прокуратури. 

Раніше “Коментарі” писали, що поліцейські в столиці затримали чоловіка за продаж зброї та боєприпасів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію відділу комунікації поліції Києва.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися