У Києві розгортають «Пункти незламності» через екстрені відключення електроенергії

У Києві відкривають «Пункти незламності» для підтримки населення під час відключень світла

У Києві почали розгортати "Пункти незламності" у зв'язку з екстреними відключеннями електроенергії. Про це повідомила Київська міська військова адміністрація. 

За словами голови адміністрації Сергія Попко, такі заходи були необхідні через складну оперативну ситуацію в енергетичному секторі країни. Вимушене рішення було ухвалене у відповідь на вказівку "Укренерго" про запровадження екстрених відключень світла. 

“Пункти Незламності по місту Києву. Енергетики працюють аби повернути світло. Зберігайте спокій і будьте в укриттях до відбою повітряної тривоги”, - зазначив Сергій Попко.

Пункти незламності" - це спеціально обладнані місця, де жителі столиці можуть отримати необхідну підтримку під час відключень світла. Такі пункти забезпечені генераторами, доступом до Інтернету, гарячими напоями та можливістю підзарядити телефони чи інші пристрої. У кожному такому пункті передбачені місця для обігріву та можливість отримати першу медичну допомогу.

Нагадаємо, що 26 серпня Київ зазнав чергового масованого ракетного удару з боку російської армії, що спричинило значні проблеми з водопостачанням у низці районів столиці. Вибухи пошкодили інфраструктуру, і внаслідок знеструмлення об’єктів водоканалу частина Києва залишилася без води. Станом на 09:00 міський голова Києва повідомив про перебої з водопостачанням на правому березі міста.

Крім того, “Коментарі” писали, що Київ сколихнула серія потужних вибухів, які стали наслідком чергової ракетної атаки з боку РФ. Як повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, на підступах до столиці активно працюють сили протиповітряної оборони (ППО). Жителів закликали залишатися в укриттях до закінчення повітряної тривоги.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися