Росія атакувала Київ дронами та ракетами з різних напрямків: чи є постраждалі

Вночі Київ знову зазнав комбінованого удару

Сьогодні вночі Росія здійснила комбінований ракетно-дроновий удар по Україні, використовуючи ударні безпілотники, балістичні, крилаті та аеробалістичні ракети. У столиці України, Києві, повітряна тривога оголошувалася чотири рази з початку доби і тривала сумарно понад п'ять годин. Внаслідок атаки в столиці зафіксовано падіння уламків та займання в лісопаркових зонах, однак серйозних руйнувань вдалося уникнути.

За інформацією військових, перша хвиля атаки була пов'язана з появою ворожих безпілотників, попередньо типу "Shahed". Дрони заходили на Київ з різних напрямків і хвилями, змушуючи сили протиповітряної оборони працювати в напруженому режимі. 

Близько третьої години ночі російські військові підняли в повітря кілька літаків МіГ-31К, які випустили ракети "Кинджал" через територію Київської області в напрямку західних регіонів України. Одночасно в повітря піднялися кілька стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, які, за попередніми даними, випустили крилаті ракети Х-101, атакуючи Київ близько п'ятої ранку.

Атака завершилася хвилями баражуючих боєприпасів, які знову були направлені на столицю. Сили протиповітряної оборони України, за попередніми даними, знищили близько півтора десятка ударних дронів та кілька ракет навколо Києва. 

За оперативними даними, в лісопаркових зонах Дніпровського та Деснянського районів зафіксовано падіння уламків ракет, що спричинило займання лісової підстилки. Частина осередків займання вже ліквідована, решта — локалізована, на місці продовжують працювати оперативні служби. Інформації про потерпілих не надходило.

“Зараз в Києві не оголошена повітряна тривога, проте в Київській області повітряна тривога є. В повітряному просторі ще фіксуються ворожі БпЛА, і не виключено, що дрони можуть прямувати на столицю. Дослухайтеся до сигналів повітряних тривог і при оголошенні відразу прямуйте в укриття. Бережіть себе”, - зазначив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Читайте также