Найгірший сценарій для Київської ГЕС: експерт пояснив

Експерт пояснив, чому зруйнувати Київську ГЕС ракетами майже неможливо

Зруйнувати греблю Київської гідроелектростанції ракетними ударами майже неможливо, стверджує декан факультету природничих наук Національного університету "Києво-Могилянська академія" Євген Хлобистов. За його словами, навіть у разі пошкодження станції не варто очікувати катастрофічних наслідків.

У відповідь на зростаючі побоювання щодо можливих атак на Київську гідроелектростанцію Євген Хлобистов в ефірі Радіо НВ заявив, що зруйнувати греблю ракетними ударами практично неможливо. 

"Потрібна така кількість прямих потраплянь в греблі Київської гідростанції, що це вже в галузі фантастики. Тому ми не очікуємо ніяких катастроф щодо цього", — підкреслив він.

Найгірший можливий сценарій, який розглядають експерти, полягає у тимчасовому виході з ладу Київської ГЕС та зупинці вироблення електроенергії. 

"Маємо просто бути свідомі того, що найгірше, що може статися, - це тимчасовий вихід з ладу Київської гідростанції, не генерування нею електроенергії. І тоді ми знову опиняємося у певному дефіциті, особливо це стосується киян", - сказав Хлобистов.

Читайте також на порталі “Коментарі” - На тлі поширення тривожних новин директор Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко виступив із заявою у своєму телеграм-каналі. Він наголосив, що ситуація на Київській ГЕС не становить загрози.

“Коментарі” також писали, що через атаку російських дронів на Київщині рух дамбою Київської ГЕС був тимчасово обмежений. Влада обіцяє відновити проїзд орієнтовно між 16:00 та 17:00 годинами. Про це повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації (КОВА) Руслан Кравченко у Facebook. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися