Нелегальний вантаж на 2 млн грн: київскі митники викрили підставну компанію

Санкції в дії: як Київська митниця виявила незаконний імпорт водонагрівачів

Київські митники зупинили спробу незаконного ввезення в Україну водонагрівачів на суму понад 2 мільйони гривень, використовуючи підставну компанію. Вантаж надходив через третю країну, щоб обійти санкції, накладені на кінцевого бенефіціарного власника компанії-експортера.

Схема була викрита під час митного огляду, коли митники виявили на пакуванні та обладнанні маркування, яке вказувало на компанію, що перебуває під санкціями. Імпортером була підставна компанія, створена в Україні, яка на 100% належить санкційній фірмі. У транспортному засобі також знайшли документи, що підтверджують ці дані.

Згідно з інформацією митників, товар спочатку був ввезений до третьої країни, а потім направлений в Україну з підробленими документами. Ці документи містили неправдиву інформацію про одержувача товару, що дозволило уникнути санкційного контролю. Подібні порушення були зафіксовані у трьох митних деклараціях, де фігурували водонагрівачі.

На кожний випадок порушення митних правил Київською митницею були складені протоколи за статтею 483 Митного кодексу України. Товар вилучено до рішення суду. Санкції передбачають значні штрафи та конфіскацію товару. Досудове розслідування триває, а судове рішення може стати важливим прецедентом у боротьбі з подібними правопорушеннями.

Нагадаємо, що Київські митники викрили спробу завозу товару російського походження на території України. Вилучену контрабандну продукцію передали до однієї з військових частин Національної гвардії України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися