Поліція Київщини вилучила бойову гранату у жителя Боярки: що відомо

Небезпечний арсенал вдома: жителю Київщини загрожує до семи років ув'язнення

У Боярці Київської області поліція вилучила бойову гранату РГН і запал до неї у 41-річного місцевого жителя. Небезпечний арсенал було знайдено під час невідкладного обшуку в його будинку. Тепер йому загрожує від трьох до семи років ув'язнення.

Правоохоронці Фастівського управління поліції Київщини отримали оперативну інформацію про можливе зберігання зброї у приватному будинку на території Боярки. Після цього слідчо-оперативна група негайно вирушила на місце і провела обшук. У ході обшуку поліцейські виявили у підозрюваного бойову гранату РГН та запал до неї.

Чоловік заявив, що знайшов гранату випадково під час прогулянки в лісі і вирішив залишити собі. Водночас, за його словами, він не мав наміру використовувати небезпечний предмет і не повідомляв про знахідку правоохоронним органам. Проте, згідно з українським законодавством, незаконне зберігання зброї та вибухівки карається кримінальною відповідальністю.

“Слідчі за процесуального керівництва Фастівської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру (ч. 1 ст. 263 ККУ)”. - йдеться в повідомленні. 

Раніше “Коментарі” писали, що поліцейські Київської області розслідують обставини вибуху гранати у приватному будинку. Трагедія сталася у Білій Церкві. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію поліції Київської області.

Читайте также