На Київщині майстри лісу постануть перед судом за незаконну вирубку 336 сосен

Судитимуть майстрів лісу, які допустили незаконну рубку дерев на майже 3,5 млн грн

Прокуратура Київської області передала до суду обвинувальні акти стосовно майстрів лісу Державного підприємства "Спеціалізоване лісогосподарське підприємство "Київоблагроліс"". Їх звинувачують у службовій недбалості, яка призвела до незаконної вирубки дерев на загальну суму майже 3,5 мільйона гривень.

Розслідування, проведене Спеціалізованою екологічною прокуратурою Київської області, показало, що майстри лісу з Державного підприємства "Київоблагроліс" не забезпечили належний захист закріплених за ними лісових територій у Вишгородському районі. Через це невідомі особи зрубали 336 сосен, скориставшись слабкою охороною.

picture

За даними слідства, майстри лісу не виконували свої обов'язки належним чином, що й дозволило зловмисникам здійснити незаконну вирубку. Держава понесла збитки на суму майже 3,5 мільйона гривень, а довкіллю завдано значної шкоди.

Майстрів лісу звинувачують за статтею 367 Кримінального кодексу України — службова недбалість. Їм загрожує штраф або обмеження волі до п'яти років. Водночас, слідство має з'ясувати, чи дійсно працівники лісового господарства просто не виконували свої обов'язки, чи вони стали жертвами зовнішнього тиску або змови.

“Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно майстрів лісу Державного підприємства "Спеціалізоване лісогосподарське підприємство "Київоблагроліс" за фактами службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України)”, - йдеться в повідомленні прокуратури. 

Нагадаємо, що у Подільському районі української столиці збираються зробити масштабне видалення дерев — йдеться про аварійні дерева. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба комунального підприємства щодо утримання зелених насаджень району.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися