Укренерго впроваджує екстрені заходи: у Києві світло вимикатимуть без попередження

Ймовірно, світла знову не буде більше 8-12 годин на добу

У Києві 28 серпня знову запроваджені екстрені відключення світла. Мешканці столиці можуть залишитися без електроенергії на 8-12 годин на добу, і графіки відключень поки не діятимуть. Це рішення було ухвалене внаслідок масованої ракетно-дронової атаки, яка спричинила значні пошкодження інфраструктури. 

За розпорядженням Укренерго, відключення електроенергії відбуватимуться без попередження, що ускладнює життя киян і змушує їх бути готовими до раптової відсутності світла.

Нагадаємо, що внаслідок атак 26 серпня було значно пошкоджено ключові елементи енергетичної інфраструктури, що спричинило дефіцит потужностей у системі. Енергетики закликають мешканців Києва та інших регіонів до економії електроенергії навіть у ті години, коли світло є. Вони радять мінімізувати використання електроприладів, особливо потужних, щоб зменшити навантаження на мережу та уникнути додаткових відключень.

Що робити, якщо світло зникло?

ДТЕК наголошує, що кияни можуть дізнаватися про причини відсутності електроенергії через чат-боти у Viber та Telegram або на офіційному сайті компанії. Там також можна подати заявку на відновлення електропостачання, якщо воно зникло з інших причин, окрім запланованих відключень.

Раніше “Коментарі” писали, що у понеділок, 26 серпня, Київ сколихнула серія потужних вибухів, які стали наслідком чергової ракетної атаки з боку РФ. Як повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, на підступах до столиці активно працюють сили протиповітряної оборони (ППО). Жителів закликали залишатися в укриттях до закінчення повітряної тривоги.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися