Київщина готується до зими: що обговорили на черговій нараді в ОВА

На Київщині підготовка до опалювального сезону виконана на 80%

Київська область активно готується до зимового періоду: підготовчі роботи до опалювального сезону виконані на 80%. Про це стало відомо під час чергового засідання регіонального оперативного штабу з питань підготовки до зимового періоду. 

Зокрема, вже завершено ремонт 28 котелень та 43 систем опалення в освітніх закладах, тривають роботи з переведення котелень з газу на місцеві види палива, що має забезпечити автономну роботу навчальних закладів в умовах можливих перебоїв з газопостачанням.

"В рамках підготовки до зими цього року було заплановано відремонтувати 41 котельню та 53 системи опалення в освітніх закладах. Також триває робота з переведення котелень з газу на місцеві види палива. Заплановано перевести 10 котелень, тим самим забезпечити автономну роботу з постачання тепла до навчальних закладів. Доручив завершити роботу з підготовки закладів освіти до зими до середини вересня", — зазначив перший заступник голови КОДА Миколи Бойка. 

Також під час наради обговорили питання заготівлі деревного біопалива, яке є альтернативним джерелом енергії в умовах обмеженого доступу до газу. Регіон готується до можливих перебоїв з електропостачанням, враховуючи нещодавні масовані ракетні удари, які можуть ускладнити ситуацію в опалювальний сезон. За словами Миколи Бойка, важливо підтримувати в робочому стані джерела альтернативного електропостачання.

"Вчорашня атака ворога показала, наскільки важливо тримати в належному експлуатаційному стані джерела альтернативного електрозабезпечення. Ми продовжуємо забезпечувати генераторами ті об'єкти, які потребують додаткового резервного живлення", — зазначив він.

Раніше “Коментарі” писали, що у Києві продовжується підготовка до наступного опалювального сезону. Однак до цього часу у деяких житлових комплексах не розв'язали питання з постачанням газу на котельні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію заступника голови Київської міської державної адміністрації Петра Пантелеєва.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися