Багатоквартирні будинки у Києві можуть взагалі залишитися без опалення

У деяких столичних будинках виникли проблеми з постачанням газу на котельні

У Києві продовжується підготовка до наступного опалювального сезону. Однак до цього часу у деяких житлових комплексах не розв'язали питання з постачанням газу на котельні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію заступника голови Київської міської державної адміністрації Петра Пантелеєва.

“Не вирішеною залишається проблема приватних дахових або окремо розміщених котелень. У Києві є окремі житлові комплекси, де не розв'язані питання належної підготовки до зими та стабільного теплопостачання в опалювальний сезон”, – зазначив посадовець.

Йдеться про 14 житлових будинків, які мають проблеми з постачанням газу на приватні котельні та їх обслуговуванням.

Петро Пантелеєв порадив мешканцям будинків об'єднатися та створити ОСББ (якщо такого досі немає). Також потрібно обрати правління, яке забезпечуватиме належний рівень ведення господарства. Далі обов'язково забезпечити відповідне обслуговування котелень та врегулювати ситуацію із заборгованістю. Для цього посадовець радить звірити обсяги боргу, обрати шляхи реструктуризації чи інший спосіб, укласти угоди на постачання газу. Це стане запорукою нормального проходження опалювального сезону.

Зі свого боку місто, в межах власних повноважень, готове надати методологічну та консультаційну допомогу для розв'язання проблеми. Однак, за словами посадовця, ключовими є дії власників будинків та обладнання котелень, тобто мешканців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у столичних будинках під час стабілізаційних обмежень електропостачання припинятиметься теплопостачання




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися