У Києві не буде стабільного опалення під час відключень світла: причина

У деяких столичних будинках разом зі світлом зникатиме і опалення

Ситуація в енергосистемі України складна. Попри відсутність обмежень електропостачання у серпні, експерти прогнозували, що з початком опалювального сезону ситуація погіршиться. Кияни можуть залишатися тривалий час не тільки без світла, а й без води та опалення. Портал "Коментарі" з'ясував у КП “Київтеплоенерго”, чи буде підприємство забезпечувати стабільне опалення столичних багатоповерхових будинків під час відключень світла.

У компідприємстві підтвердили прогнози експертів, зазначивши, що батареї під час відключення світла будуть холоднішими.

“Часткове зниження температури теплоносія можливе у тих будинках, які працюють за незалежною схемою приєднання (циркуляційні насоси опалення). Однак варто враховувати, що насоси вмикаються автоматично відразу після відновлення подачі електроенергії (відповідно до графіків подачі електрики), отже, подача опалення також відновлюється”, - відповіли на офіційний запит порталу в “Київтеплоенерго”.

Є і хороша новина для киян - відтерміновувати початок опалювального сезону у Києві не планують. Він розпочнеться, коли впродовж трьох діб поспіль середньодобова температура становить нижче ніж + 8 градусів. “Розпочинається опалювальний сезон згідно з розпорядженням міської влади Києва”, - уточнили у комунальному підприємстві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ДТЕК порадили українцям розраховувати виключно на себе. Громадяни самі повинні подумати, що вони можуть зробити для себе, щоб легше пройти наступну зиму. Детальніше про ситуацію в енергосистемі України читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися