В Києві посадовицю затримали “на гарячому”: жінка вимагала хабарі

Посадовицю відділу контролю за благоустроєм Оболонської РДА судитимуть за побори з підприємців за дозволи на розміщення торгових точок

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва направила до суду обвинувальний акт щодо заступниці начальника відділу контролю за благоустроєм Оболонської районної державної адміністрації. Чиновницю обвинувачують у систематичному вимаганні неправомірної вигоди з підприємців за надання дозволів на розміщення торгових точок.

За результатами досудового розслідування, встановлено, що посадовиця вимагала по 6 тисяч гривень щомісяця за кожне торгове місце. Платежі необхідно було здійснювати на початку кожного місяця, щоб отримати безперешкодний дозвіл на торгівлю.

Крім того, за червень 2024 року чиновниця виставила додатковий рахунок на 21 тисячу гривень, а за липень — на 42 тисячі гривень. Гроші перераховувалися на особисті банківські рахунки посадовиці, а також передавалися їй готівкою.

Чиновницю затримали на гарячому під час отримання чергового хабара, після чого її доставили до слідчого ізолятора.

“Шевченківська окружна прокуратура міста Києва направила до суду обвинувальний акт щодо заступниці начальника відділу контролю за благоустроєм Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації за обвинуваченням у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди для себе (за ч.3 ст. 368 КК України)”, - йдеться в повідомленні. 

Раніше “Коментарі” писали, що поліцейські Київщини викрили керівника одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) у вимаганні хабарів. Посадовець налагодив схему отримання грошей за безперешкодну постановку на військовий облік транспортних засобів. В залежності від типу транспорту, сума "винагороди" змінювалася.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися