У Києві сьогодні екстрені відключення електроенергії: причини

За вказівкою Укренерго, в Києві сьогодні, 30 серпня будуть застосовані екстрені відключення електроенергії

Сьогодні, 30 серпня, в Києві будуть запроваджені екстрені відключення електроенергії через критичну ситуацію в енергосистемі. За вказівкою "Укренерго", на столицю чекають позапланові відключення світла, оскільки стандартні графіки стабілізаційних відключень не діятимуть. Це рішення стало необхідним через надзвичайне навантаження на енергомережі та можливі аварійні ситуації.

Енергетики працюють над стабілізацією ситуації, але для відновлення надійного електропостачання потрібна допомога кожного киянина. Мешканців закликають максимально економити електроенергію, вимикати зайві прилади та скорочувати споживання у пікові години. 

"Будь ласка, споживайте електроенергію максимально економно! Допомагайте енергетикам. Разом ми здатні подолати найважчі виклики!", – звернувся до киян начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Поради для киян на час відключення: 

- Переконайтеся, що всі необхідні пристрої заряджені. 

- Обмежте використання великої побутової техніки.  

- Використовуйте світлодіодні лампи та інші заходи для зниження споживання електрики.  

- Плануйте свої дії так, аби мінімізувати потребу у використанні електроенергії в "години пік".  

Читайте також на порталі “Коментарі” -  До України повернулась спека, а разом з нею – і вимушені відключення електроенергії, заявили в "Укренерго". При цьому там підкреслили, що відключень світла не вдасться уникнути і навіть спробували пояснити чому.

Читайте также