Контрафакт на мільйон: на Київщині розкрили масштабну схему торгівлі

На Київщині судитимуть жінку за організацію контрафактного тютюнового бізнесу

У Київській області судитимуть жінку, яку підозрюють у продажу контрафактних сигарет. За даними слідства, вона налагодила постачання нелегальної тютюнової продукції в регіон і продавала її через магазини та кіоски, зокрема в Бучанському районі. 

Під час обшуків правоохоронці вилучили близько 17 тисяч пачок контрафактних сигарет та два автомобілі, які використовувалися для перевезення товару. Загальна вартість вилученої продукції перевищує 1,6 мільйона гривень.

Слідство встановило, що жінка організувала розгалужену мережу постачання та продажу контрафактних сигарет. Вона використовувала кілька способів для поширення товару: продавала його через роздрібні точки, а також постачала на оптові бази. Її бізнес був добре організований, що дозволило уникати податкових перевірок і продовжувати нелегальну діяльність.

Контрафактні сигарети виготовлялися без дотримання стандартів якості, тому їх вживання може становити небезпеку для здоров'я. Вилучена продукція містила невідомі домішки та неякісний тютюн, що підвищує ризики для споживачів.

Розслідування проводили детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) у Київській області. Жінці оголошено підозру за статтею 204 Кримінального кодексу України – незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування підакцизних товарів. Їй загрожує штраф або позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, що київські митники спільно з Головним управлінням СБУ у місті Києві та Київській області запобігли кільком спробам контрабанди частин до пістолетів Glock, які намагалися ввезти в Україну з США. В ході митного контролю виявлено три міжнародні поштові відправлення, задекларовані як "комплект клапанів", але скануючі системи показали, що це частини до вогнепальної зброї.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися