Під Києвом з’явився рекордний герб України: цікаві факти (ФОТО, ВІДЕО)

Тризуб, який видно з вікон літаків, знаходиться неподалік аеропорта Бориспіль

У селі Велика Олександрівка у Київській області на полі площею 60 тисяч квадратних метрів аграрії висіяли герб України рекордного розміру. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на керівницю Національного реєстру рекордів України Лану Вєтрову.

Герб України висіяли з понад 406 тисяч насінин. Державний символ 138 метрів завширшки та понад 245 метрів завдовжки. Його площа становить понад 338,5 квадратних метри.

8 липня герб велетенських розмірів визнали національним рекордом України. Він був висаджений із застосуванням інноваційних технологій точного землеробства.

"Мета дуже проста — до річниці Дня незалежності України. Одна з цілей була — поєднати інноваційні технології з патріотизмом та мистецтвом. За допомогою спеціальних програмних інструментів було розроблено карту завдання у вигляді тризуба — гербу України. Ось інновація — без втручання людини техніка здійснила посів", — розповів журналістам ТК "Київ" керівник компанії міжнародного центру з точного землеробства Ярослав Бойко.

у центрі Києва встановили екологічний модуль з моху, який очищає повітря в радіусі 50 метрів, фільтрує пил, зменшує шум, а ще — на ньому зручно сидіти. На екологічній конструкції у сквері Небесної сотні розміщено кілька видів моху. Вони відрізняються за формою та кольором. Кияни та гості столиці фотографуються з незвичною зеленою стіною. Біля цієї локації знаходиться лава, де у прохолоді рослин можна відпочити у спеку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на Співочому полі цвітуть півмільйона квітів. Тут можна побачити диких тварин, зроблених із квітів і декоративних рослин. Експозиція з крокодилами, черепахами, страусами та іншими тваринами, виготовлена з квітів, працюватиме до 1 серпня.

Читайте также