У транспорті Києва зникли паперові квитки: як можна оплатити проїзд

У столичному громадському транспорті з 14 липня більше не можна буде оплатити разовий проїзд за допомогою паперового квитка, всі поїздки в муніципальному транспорті тепер цифровізовані. Про це повідомляли в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Відомо, що з 14 липня з транспорту повністю пропадуть паперові квитки для оплати разового проїзду. Тепер оплатити поїздку можна за допомогою електронного квитка. Кияни повинні купити транспортну карту або QR-квиток в додатку Київ Цифровий, Т-кіосках, терміналах самообслуговування електронного квитка, терміналах Easy Pay і на станціях київського метрополітену.

Нововведення дозволить давати точну інформацію про пасажиропотік в столичному транспорті, вести облік пасажирів з електронними квитками буде простіше, що дозволить краще контролювати роботи громадського транспорту в Києві.

Нагадаємо, що в столичному громадському транспорті з 1 липня перестали працювати кондуктори через поступове переведення Києва на електронну систему оплати проїзду. Раніше користувачі столичного транспорту могли купувати квитки у кондукторів, щоб оплатити проїзд. Частина співробітників будуть перекваліфіковані в контролерів, які перевірятимуть у пасажирів наявність оплати проїзду.

У "Київпастрансі" повідомили, що посада кондукторів в транспорті і правда скасували, а багато співробітників були переведені на суміжні професії. Частина кондукторів довелося звільнити остаточно, оскільки вони не підходили за віком для роботи контролерами.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


1

15 липня 2021, 03:27

как проехать в транспорте 1 раз?

T

14 липня 2021, 10:54

Расскажите о проездных в Киеве и насколько он выгодный

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися