Будуть покарання: в Києві можуть почати примусову вакцинацію від коронавірусу

У столиці можуть ввести обов'язкову вакцинацію від коронавірусної інфекції, так як це єдиний шлях для подолання пандемії. Про це повідомив начальник Госпродпотребслужби в Києві Олег Рубан в ефірі каналу "Обозреватель".

За його словами, українська столиця є лідером за темпами вакцинації в Україні, зокрема серед працівників соціальної сфери. Він зазначив, що вакцинація в Києві і всій країні може стати обов'язковою, якщо таке рішення буде прийнято головним державним санітарним лікарем України. Він зазначив, що в разі такої постанови воно буде обов'язковим до виконання для всіх.

Рубан заявив, що в разі прийняття рішення про обов'язкову вакцинацію населення, за відмову від щеплення буде передбачено покарання. Він сказав, що якщо захворювання несе шкоду для оточуючих, то щеплення обов'язкове.

Нагадаємо, що Київ на першому місці за темпами вакцинацій по країні. Про це повідомив глава Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко. За даними Міністерства охорони здоров'я, за весь час кампанії в Києві введено 16335 доз вакцини від COVID на 100 000 населення. З початку кампанії вакцинації, високий рівень охоплення щепленнями на 100 тис. Населення показує місто Київ, їх показник перевищує середній по Україні в 2 рази.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися